Руската инвазия в Украйна вече започна. Това обяви пред парламента британският

...
Руската инвазия в Украйна вече започна. Това обяви пред парламента британският
Коментари Харесай

Руската инвазия в Украйна започна, обяви Лондон

Руската инвазия в Украйна към този момент стартира. Това разгласи пред Народното събрание английският министър на опазването на здравето Саджид Джавид, представен от " Ройтерс ".

Той акцентира, че по тази причина Великобритания ще наложи наказания на Русия.

По негови думи съветският президент Путин е решил да нападна суверенитета на Украйна и нейната териториална целокупност.

Англия заплаши да отреже достъпа на руските компании до щатски долари и английски лири. Въпреки че Лондон към момента не е прецизирал кой ще попадне под глобите, увери, че съветските олигарси няма къде да се скрият.

Джавид уточни, че глобите ще бъдат оповестени в изказване на английския министър председател Борис Джонсън пред Народното събрание. Той съобщи, че те ще са ориентирани към хората, " виновни за това грубо нарушаване на интернационалното право ".

Изостряйки рецесия, която съгласно Запада може да докара до война, през вчерашния ден съветският президент Владимир Путин призна за независими самопровъзгласилите се Донецка и Луганска национална република в Източна Украйна и разпореди разполагане на войски на територията им.

Последваха остри реакции против решението.

Балтийските страни бяха измежду първите с предстоящо остри изказвания по тематиката.

Европейски Съюз, Съединени американски щати, Великобритания и Канада оповестиха, че приготвят наказания като израз на насъгласие с Москва. Американският президент Джо Байдън към този момент подписа съответния декрет за наказания против ДНР и ЛНР.

Премиерът на Австралия Скот Морисън прикани съветските управляващи да се откажат от решението си да признаят независимостта на Луганската и Донецката национални републики.

Японското държавно управление стартира самодейност в границите на Г-7 за стопански наказания против Русия, които ще бъдат подхванати при положение на нейно военно навлизане в Украйна.

НАТО и Организацията за сигурност и съдействие в Европа (ОССЕ) също осъдиха съветските дейности.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР